Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'power'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News
    • Website News & Information
  • Real Railroads
    • Restoration & Excursion News
    • Photos & Video
    • News
  • G-Scale Forums
    • Buildings, Figures and Accessories
    • For Sale / Wanted / Trade
    • General Discussion
    • Indoor Layouts
    • Kitbashing & Model Making
    • Live Steam
    • Locomotives
    • Rolling Stock
    • Track & Layout
    • Train Shows, Clubs & Events
  • Power / Sound / Control
    • Battery Power & Control
    • Digital Control
    • Sound Systems
    • Traditional Track Power
  • Vendors - Products & Services
    • Vendors offering Products & Services
    • Find a Vendor
  • Website & Help
    • Website - General Help and Info
    • Testing

Blogs

  • Digtigs69's Blog
  • enginear joe's Blog
  • Chuck's Blog
  • andiwalker's Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


First Name:


Last Name:


Location:

Found 3 results

  1. Hello folks. I'm relatively new to the hobby and I have a question. I have a Bachmann Spectrum 2-6-0 Mogul that appears (to me) to be low on speed and power. The locomotive is from Bachmann's newer run and I have owned it for just over a year. I don't have much run time on it, maybe 10 minutes. The facts. I have a temporary setup in my house with about 50 feet of LGB track. The curves are 8ft diameter. I'm running track power with an MRC Train Power 6200. The Mogul runs slow as compared to my other locomotives on the same set up. I hooked a string of 4 USA Overton Passenger Cars to it and the locomotive just crawls, almost stalling out when it gets into the turns. I realize the Overtons have a ton of drag. They are not easy cars to pull and I could make they better with a little more grease. However, for reference, my "Annie" pulling the exact same cars on the exact same set up runs just fine. In fact, the Annie pulling the cars runs down the Mogul without a train when I put them both on for one of the runs. I have also run recently a USA GP9 pulling a string of mixed freight (maybe 10 cars) with no problems on this set up. I have applied lube to all of the areas the Bachmann directions have indicated. While I can work to make the Overtons more locomotive friendly, I really want to know if there is something wrong with this Mogul or is there something else I should do? Any tips or ideas? Much Appreciated -Kris
  2. 4 Sale Crest switchable power supply # 55465 $ 95.00
  3. :(I am powering NWSL trucks 12 volts, with MTH power 24 volts. I thought by running them in series would work, but it did not. The motors ran erratically. sometimes one would start and the other would not, and also the other way around, so I went back to the parallel configuration and they ran without issue. I just thought I would share this failure. Robert Brown.

G Scale Train Forum.com - Copyright 2019 Powered by Invision Community

×
  • Create New...